Povestea ÎNVAȚĂde10

Cum a apărut BIOde10?

Totul a început în 2020 când mă pregăteam pentru BAC-ul la biologie. Timpul era scurt, materia din cărți și culegeri mult prea grea de memorat, iar eu nu reușeam să rețin nimic. După ce am trecut, într-un final, prin toată materia pentru prima oară și am început să fac testele de antrenament pentru BAC, am realizat că nu mai știam nimic din ce învățasem. Acela a fost momentul când am intrat în panica (fiindcă mai aveam 2 luni jumătate până la BAC) și am știu trebuie să schimb ceva, dacă vreau să iau BAC-ul.

Astfel, am început să caut o mulțime de tips & tricks pentru a învăța eficient și pentru a reține informația învățată, fiindcă eu aici aveam mari probleme. Am găsit multe metode (Active Recall, Spaced Repetition, Mind Maps, Flashcards) care mi-au schimbat la 180 grade felul în care abordam învățatul. Mi-am dat seama rapid că subliniatul pe cărți nu funcționează pentru mine, așa că mi-am structurat eu materia sub forma unor scheme și mi-am creat un album foto în telefon numit "BIOde10" cu imagini care să mă ajute să înțeleg ceea ce învățam. Așa a apărut prima varianta a notițelor pe care, un an mai târziu, le-am transformat în kit-ul BIOde10. 

Toate de mai sus mi-au fost de mare ajutor și am reușit să obțin nota 9,80 în BAC-ul la biologie. Mi-a părut rău că am aflat de ele abia la finalul clasei a XII a, fiindcă mi-ar fi salvat mult timp pierdut învățând într-un mod ineficient. M-au făcut să realizez că ar putea face cu adevărat o diferență și în procesul de învățare al altor elevi, așa cum s-a întâmplat în cazul meu.

Câteva luni mai târziu, toate acestea au evoluat în comunitatea de pe Instagram, unde împărtășesc tips & tricks despre învățat și productivitate și kit-urile BIOde10, prin care ajut liceenii să fie cu un pas mai aproape de nota 10 la BAC.